idrottscomfort

Hälsporre och Hallux Valgus specialist i Stockholm och på Värmdö.

Hallux Valgus Stockholm

Något som många människor lider av idag är fotproblem. Detta kan i sin tur vara det som heter hallux valgus. Detta är ett problem som kan finnas på båda fötterna eller bara den ena foten. Hallux valgus är ett latinskt ord som betyder sned stortå och det är i praktiken vad det även är. Belastningen på stortåleden är högre än på andra tåleder och ger dig besvär. När hallux valgus utvecklas så börjar det med att fotens främre del blir plattare och bredare. Därefter börjar stortån vinkla sig mot de andra tårna. Hur stor omfattning på vinklingen av tårna ser ut kan variera och det finns inget som säger att smärtan står i relation till hur kraftigt vinklade tårna blir. En person med knappt synliga vinklingar kan uppleva mer smärta än den med mycket vinkling. Hallux valgus kan åtgärdas genom kirurgi, men bara om man har extrema problem. Det med formgjutna sulor och fotbäddar från oss på Idrottscomfort. Med dessa slutar din Hallux Valgus att växa och dina besvär försvinner.

Vem får hallux valgus

Hallux valgus förekommer hos både män och kvinnor men är vanligast hos den senare. Besvären brukar uppstå i medelåldern men det förekommer även hos tonåringar.

Det finns flera symptom på hallux valgus. Främre delen av foten blir bredare och du behöver bredare skor än tidigare. Tårna vinklar sig, småsår uppkommer och även smärta kan upplevas. Andra saker som händer är att det blir som en ömmande knöl vid tån. Det är tåleden som tryckts ut. Hammartå är ytterligare ett symptom på hallux valgus och innebär att den tån som ligger jämte stortån kröks och ser ut som en liten hammare.

Vad kan vi göra för er

Många arbetsgivare vill se sina anställda på jobbet och inte hemma, sjukskrivna för hallux valgus. Om du är en arbetsgivare i Stockholm så kan du hjälpa till genom att sätta dem i kontakt med oss. Vi erbjuder fotbäddar och skoinlägg för personer som lider av hallux valgus i Stockholm och andra städer. Även du som har ont i fötterna av andra skäl kan ha användning för dessa hjälpmedel. Du som är arbetsgivare i Stockholm får dessutom dra av kostnaden helt och hållet eftersom behandlingar är både avdragsgilla och skattebefriade och detta räknas in under detta. Du som lider av hallux valgus i Stockholm kan givetvis även du kontakta oss och i samråd med din arbetsgivare beställa de produkterna du behöver. Vi formgjuter dina sulor så att de blir individuellt anpassade för just dig.