idrottscomfort

Hälsporre och Hallux Valgus specialist i Stockholm och på Värmdö.

Hallux Valgus Värmdö

Hallux valgus är en benämning på ett fotproblem som är relativt vanligt. Det innebär att stortån böjs ut från kroppen och in mot de andra tårna. Hur utåtvinklingen ser ut kan skilja sig åt och orsaka mer eller mindre problem hos den person som lider av det. Men det går även att lösa besvären samt att förebygga problemen det kan ge på ett bra sätt. Genom att kontakta oss på Idrottscomfort så kan vi se till att dina besvär försvinner omgående. Detta tack vare våra individuellt anpassade sulor. Vi formgjuter dem på bara en timme.

Symptom på hallux valgus

Det som en person främst känner av är smärta när man lider av hallux valgus och för en del är även utseendet på tårna besvärande. Det kan vara stortån på ena foten eller båda som är böjd mot de andra tårna. Vid basen på stortån kan det bildas en knöl som kan variera i storlek. Om man lider av lätta eller måttliga besvär upplevs en slags känsla av trötthet i främre delen på foten och det kan även vara ömt eller smärta vid fästet på stortån. Knölen på sidan av foten kan ömma och det kan vara svårt att hitta rätt typ av sko som inte gör att de trycker mot denna knöl. Det kan även vara att man har smärta när man går i skor och belastar foten. Många upplever därför att det kan vara befriande att gå barfota. Knölen som ömmar kan även bli inflammerad och då förvärra symptomen och ge mer värk i hela främre delen av foten. Stortån som vinklar sig, trycker mot de andra tårna, vilket kan leda till att de andra tårna kröks och lägger sig omlott.

Vad kan vi göra för dig?

När det kommer till hallux valgus på Värmdö, kan det vara att många lider av detta. Att gå till en läkare eller en sjukgymnast på Värmdö för att få diagnos kan vara en befrielse och enklare för personen att hitta hjälp. Om du äger ett företag och vet att du har anställda som lider av hallux valgus Värmdö, så kan du hos oss hitta hjälp till dem. Vi erbjuder fotbäddar och skoinlägg som underlättar att gå i sina skor. Våra sulor formgjuts för att passa just individen som ska ha dem. Det är alltså med betoning på individuellt anpassade. Smärtan kommer att försvinna omgående och hallux valgus kommer att sluta växa. Du som arbetsgivare på Värmdö kan dra av hela kostnaden för dessa då behandlingar är både avdragsgilla och skattebefriade. Det gör att dina anställda mår bättre och du slipper att få sjukskriven personal. Det blir en win-win situation för både dig som arbetsgivare och den personal som lider av hallux valgus.