idrottscomfort

Hälsporre och Hallux Valgus specialist i Stockholm och på Värmdö.

Hälsporre Stockholm

Hälsporre även känd som Plantar fasciit är en skada under foten. Det som sker är att det uppstår skada på själva senstråket som sitter under foten. Anledningen till senstråket är för att stödja bågen på hålfoten så att den inte sjunker ihop när det uppstår belastning. Om du står stilla eller tar ett steg blir det en dragbelastning i själva senstråket och i fästet. Det blir även en tryckbelastning från underlaget. Skulle denna belastning bli för stor får du en skada och det gör ont. Du får främst ont i framkanten under hälens inre sida och smärtan känns av när du går eller står. Det kan även bli en slags påbyggnad under hälen som ser ut som en sporre när man gör en röntgen. Det är därför denna skada kallas för hälsporre.

Det kan finnas flera anledningar till att en vuxen drabbas av hälsporre. Det kan vara att du har bytt skor nyligen eller att du använder för mjuka skor eller med en tunn sula som inte dämpar stegen. Många idrottare kan drabbas av hälsporre. Det finns dock hjälp att få. Vi på Idrottscomfort kan erbjuda dig en formgjuten sula som är individuellt anpassad för dig. Din smärta försvinner direkt.

Symptom på hälsporre och vad vi kan göra för dig

Symptom på att du har fått hälsporre är ofta smärta under hälen eller på själva insidan av hälen när du står och går. Denna smärta kan avta något när du väl gått en stund. Det är inte själva hälsporren som gör ont utan det är senfästet. Om du drabbats av hälsporre i Stockholm kan du testa att byta skor. Välj skor som är stadiga och komplettera med individuellt anpassade fotbäddar eller skoinlägg från oss på Idrottscomfort. Sulorna som tillverkas för dina fötter ger en omedelbar effekt. Från att halta eller värre går du normalt helt utan besvär.

Om du äger ett företag och vet att du har anställda som lider av hälsporre i Stockholm, kan vi hjälpa er. Vi erbjuder fotbäddar och skoinlägg som är bra att använda sig av när hälsporre uppstått. Du som arbetsgivare i Stockholm kan dra av hela kostnaden för dessa då behandlingar och tillbehör är avdragsgilla och skattebefriade. Dina anställda kommer att må bättre och du slipper att få sjukskriven personal på arbetet i Stockholm på grund av hälsporre.

Beror din skada på att du motionerat för mycket så ska du undvika att springa, gå eller på annat vis belasta foten. Du kan motionera när du använder fotbäddar.

Extrema fall med hälsporre kan kräva operation eller stötvågsbehandling med blandat resultat.