idrottscomfort

Hälsporre och Hallux Valgus specialist i Stockholm och på Värmdö.

Hälsporre på Värmdö

Hälsporre heter även Plantar fasciit och är en skada som uppstår under foten. Det som skadas är senstråket under foten. Ett senstråks syfte är att stödja hålfotens båge för att den inte ska sjunka samman när det blir belastningar. När en människa står eller tar steg framåt uppstår en dragbelastning i själva senstråket och i fästet samt att det blir en tryckbelastning från själva underlaget. Om det blir en alldeles för stor belastning uppstår det en skada och personen upplever smärtor. Smärtan sitter på hälens inre sida eller undersida och känns av när du står och går. En påbyggnad av benet under hälen kan uppstå. Om man röntgar denna påbyggnad påminner den om en sporre, därför heter skadan hälsporre.

Det kan finnas flera anledningar till att man drabbas av hälsporre. Om man står och går mycket på arbetet på Värmdö och belastar foten fel. Det kan vara fel typ av sko eller så har det uppstått när du idrottat. Symptom på att du har fått hälsporre är ofta att det gör ont under hälen eller på själva insidan av hälen när du står och går. Denna smärta kan avta något när du väl gått en stund. Det är inte själva hälsporren som gör ont utan det är senfästet.

Vad vi kan göra för dig

Om du har anställda som drabbats av hälsporre på Värmdö kan du som arbetsgivare hjälpa dem.

Personer som drabbats av hälsporre på Värmdö bör byta skor. Se till att välja skor som är stadiga Det är även smart att investera i fotbäddar eller skoinlägg. Vi på Idrottscomfort gör individuellt anpassade sulor som tar bort din smärta omgående. Från att du har haltat och haft ont så kommer du med vår formgjutna sula kunna gå problemfritt samt bli smärtfri.

Om du äger ett företag och vet att du har anställda som lider av hälsporre på Värmdö kan vi hjälpa er. Vi har fotbäddar och skoinlägg som är perfekt om hälsporre uppstått. Du som arbetsgivare på Värmdö kan dra av hela kostnaden eftersom behandlingar och tillbehör som inlägg och fotbäddar är avdragsgilla och skattebefriade. Dina anställda på Värmdö kommer att må bättre och du slipper att få sjukskriven personal på grund av hälsporre.

Vad dina anställda kan göra själv

Beror skadan på grund av motion ska man inte springa, gå eller på annat vis belasta foten. Med fotbäddar går det däremot bra att fortsätta träna då den avlastar problemet.

Be oss komma hem till dig. På bara en timme formgjuter vi individuellt anpassade sulor som tar bort dina besvär.

För den person som har extrema besvär kan det vara en idé att prata med en ortopedtekniker. Extrema fall med hälsporre kan kräva operation eller stötvågsbehandling med blandat resultat.